Wij geven je graag een aantal tips

Tips voor energie besparen in huis

Bespaar op je energiekosten met deze tips

In deze huidige tijd met de stijgende energiekosten, is het goed om te gaan bedenken hoe je energie kunt gaan besparen in huis. Zo voorkom je een torenhoge energierekening en daarnaast ben je ook nog eens goed voor het milieu. Tochtstripdeur.nl geeft je de beste tips om energie te gaan besparen. Sommige tips zijn gratis, soms zul je wat geld moeten gaan uitgeven. Maar de investering zul je vaak verrassend snel terugverdienen.

Makkelijk manieren om energie te besparen in huis

Het besparen van energie in huis hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer je weet op welke dingen je moet letten, dan zul je gemakkelijk gaan besparen op energie.

Zet apparaten die je niet gebruikt uit en voorkom sluipverbruik

In ieder huishouden zijn er apparaten die ongemerkt veel stroom verbruiken, ook wanneer je ze niet gebruikt. Dit wordt ‘’sluipverbruik’’ genoemd. Probeer daarom alle apparaten uit te zetten die je niet gebruikt. Haal bijvoorbeeld de stekker uit het stopcontact. Dit is een energiebesparende tip die gemakkelijk is om toe te passen en direct impact zal hebben.

Zet je verwarming lager

Een energiebesparende tip die wij kunnen geven aan elk huishouden is om de verwarming op maximaal 19 graden te zetten. Een gemiddeld huishouden bespaard zo gemiddeld 7% op hun energierekening.

Verwarm alleen de ruimtes waar je vaak bent

Zorg dat je alleen de ruimtes waar je regelmatig bent, zoals bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer, verwarmt. Dit is een gemakkelijke tip om energie te besparen in huis. Gemiddeld kan je hier wel €200 euro per jaar mee besparen!

Maak alleen maar gebruik van ledlampen

Een ledlamp is vele malen zuiniger dan andere lampen. Ledlampen verbruiken tot 90% minder stroom dan gloei- of hallogeenlampen en gaan daarnaast wel 30 tot 50 keer langer mee. Zo ben je ook nog eens goed voor het milieu!

Douche niet langer dan 5 minuten

 Wanneer je doucht, heb je warm water nodig. Het water wordt verwarmd met gas. Wanneer je niet langer dan 5 minuten onder de douche staat, bespaar je gas. Daarnaast kun je de douche nog zuiniger maken door te investeren in een waterbesparende douchekop. Zo bespaar je energie én water.

Zorg dat voor een goede ventilatie in huis

Een goed geventileerd huis heeft meer droge dan vochtige lucht. Droge lucht warmt sneller en makkelijker op dan vochtige lucht. Door je huis goed te ventileren krijgt vochtige lucht weinig kans. Je huis zal sneller warm worden en je hoeft de verwarming dus minder lang of minder hard aan te zetten. Dit kan wel zo’n €100 per jaar schelen. Ventileer bijvoorbeeld tijdens het slapen of wanneer je de was binnen ophangt.

Energie besparen in huis? Gebruik tochtstrips om naden en kieren te dichten

Isoleer je huis snel met tochtstrips. In elk huis zitten naden en kieren bij ramen en deuren. In oudere huizen is dit vaak meer dan in de nieuwere woningen. Met tochtstrips maak je deze gemakkelijk dicht. Hierdoor bespaar je snel energie en voelt je huis ook nog eens een stuk warmer aan. Door een tochtstrip te gebruiken, kun je elke kier perfect afdichten. Dit brengt een aantal grote voordelen met zich mee:

    • De warmte kan jouw huis minder goed/snel verlaten;
    • Hierdoor hoef je minder warmte te stoken wat resulteert in een lagere energierekening;
    • Daarnaast is de temperatuur in jouw huis een stuk constanter. Je hebt namelijk niet meer met koude tocht te maken.

Bovenstaande voordelen maken de aanschaf van een tochtstrip voor jouw deur erg interessant. Bekijk in onze webshop naar de juiste tochtoplossing. Tochtstripdeur.nl is namelijk dé specialist in Nederland & België op het gebied van tochtstrips voor deuren en ramen.

Schaf energiezuinige apparaten aan

Wees verstandig en schaf energiezuinige apparaten aan om energie te besparen in huis. Elk elektrisch apparaat heeft een energielabel en je ziet al snel welke apparaten het minste stroom verbruiken. Deze lopen van A tot en met G. Een A-label is het zuinigst (of op wat oudere apparaten soms nog A+, A++ of A+++). Een apparaat met een G-label is het minst zuinig.

Energie besparen in huis? Begin simpel en gemakkelijk met tochtstrips!

Een gemakkelijke eerste stap om energie te gaan besparen in huis, is het aanschaffen van tochtstrips. Het is een kleine investering en boekt er direct resultaat mee. Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot zo’n 25% op hun energierekening besparen. Wil je advies over welke tochtstrips het beste passen bij jouw situatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij geven je graag advies.

De populaire tochtrollen van Tochtstripdeur.nl

Bespaar tot 25% op je energierekening

Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot 200 per jaar besparen op hun energierekening!

Vandaag besteld, is morgen in huis

De volgende dag al beschermd tegen tocht in huis!

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen
Whatsapp met ons!