Bespaar tot wel 25% op je energierekening

Alle soorten tochtstrips op een rijtje

In deze informatieve gids gaan we dieper in op de verschillende opties van tochtstrips die beschikbaar zijn om je huis tochtvrij te maken. Tochtproblemen kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook leiden tot onnodig energieverlies en een hogere energierekening. Gelukkig zijn er verschillende soorten tochtstrips op de markt die je kunnen helpen bij het effectief afdichten van deuren en ramen.

Of je nu op zoek bent naar een zelfklevende strip, een borsteltochtstrip of een siliconenafdichting, wij zullen je alles vertellen wat je moet weten over de verschillende soorten tochtstrips. Laten we aan de slag gaan en ontdekken welke tochtstrip het beste bij jouw situatie past!

soorten tochtstrips

Er zijn verschillende soorten tochtstrips beschikbaar om jouw huis tochtvrij te maken:

Zelfklevende tochtstrips

Deze strips zijn gemakkelijk aan te brengen en hechten stevig aan deuren en ramen om tocht effectief te voorkomen. Bekijk hier onze zelfklevende soorten tochtstrips.  De tochtstrips zijn vervaardigd van hoogwaardig siliconen, wat zorgt voor een buitengewone flexibiliteit en duurzaamheid. Het siliconenmateriaal past zich moeiteloos aan de contouren van deuren en ramen aan, en de robuuste plakstrip garandeert een stevige bevestiging. Hierdoor ontstaat een effectieve barrière tegen tocht en ongewenste luchtstromen.

Borsteltochtstrips

Borsteltochtstrips zijn uitgerust met flexibele borstels die zich aanpassen aan diverse oppervlakken. Ze worden vaak gemaakt van duurzaam en flexibel materiaal zoals polypropyleen of nylon. Deze hoogwaardige materialen garanderen optimale flexibiliteit en duurzaamheid. De borstels bieden een effectieve afdichting op schuifdeuren en kiepramen, waardoor tocht en luchtstromen worden tegengehouden. Dankzij hun aanpassingsvermogen aan oneffen oppervlakken, leveren borsteltochtstrips een betrouwbare oplossing voor het creëren van een comfortabel en geïsoleerd binnenklimaat.

Siliconenafdichtingen

Deze afdichtingen zijn duurzaam en kunnen temperaturen en weersinvloeden goed weerstaan, waardoor ze perfect zijn voor buitendeuren. Bekijk soortgelijken strips hier.

Tochtband en -profielen

Tochtbanden en tochtprofielen zijn ontworpen voor grotere kieren en kunnen op maat worden gesneden om naadloos aan te sluiten bij jouw deur of raam. Deze veelzijdige oplossingen zijn gemaakt van duurzaam en flexibel materiaal, zoals siliconen of rubber. Door hun aanpasbaarheid aan verschillende afmetingen en contouren, garanderen tochtband en -profielen een nauwkeurige en stevige afdichting. Profiteer van een beter geïsoleerd en comfortabeler binnenklimaat met de op maat gemaakte tochtband en -profielen.

Tochtrollen

Tochtrollen zijn flexibel en kunnen worden aangebracht op bewegende delen van ramen en deuren om tocht te verminderen.

Met deze verschillende soorten tochtstrips kun je eenvoudig en efficiënt tochtproblemen aanpakken en jouw huis comfortabeler en energiezuiniger maken. Kies de tochtstrip die het beste past bij jouw specifieke situatie en geniet van een tochtvrij huis

Twee effectieve soorten tochtstrips uitgelicht:

tocht brievenbus

Brievenbus tochtstrips

Brievenbus tochtstrips bewijzen hun effectiviteit door tocht en vocht buiten te houden, waardoor je post en binnenshuis comfortabeler blijven. Deze strips verminderen ongewenste luchtstromen en voorkomen warmteverlies, wat resulteert in een betere isolatie en een aangename woonomgeving. Bovendien houden brievenbus tochtafsluitingen ook geluid van buiten tegen. Handig toch!

Speciaal soort tochtstrips voor de garage

Als we alle soorten tochtstrips benoemen, dan horen daar ook de unieke garage tochtstrips bij.

Voor velen is de garage een vochtige en kille plek waar vaak waardevolle bezittingen worden bewaard. Effectieve isolatie transformeert de garage tot een comfortabele ruimte: verwarming vergt minder energie, en het wordt een ideale plek om te klussen, terwijl je jouw eigendommen veilig en droog kunt bewaren.

Hoe kies je de juiste soort tochtstrips voor jouw situatie?

Bij het kiezen van de juiste tochtstrip voor jouw behoeften is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren. Meet allereerst de lengte en breedte van de opening waar je de tochtstrip wilt plaatsen. Kijk vervolgens naar het type deur of raam en het materiaal waaruit het bestaat. 

Er zijn verschillende soorten tochtstrips, zoals zelfklevende strips, borstelstrips en siliconenstrips, die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Overweeg ook de isolerende eigenschappen en duurzaamheid van de tochtstrip om de beste keuze te maken voor een effectieve afdichting tegen tocht en energiebesparing. Lees meer over het tegengaan van tocht bij de:

Bij het selecteren van de juiste tochtstrip voor jouw wensen is het cruciaal om diverse factoren te overwegen. Begin met het meten van de opening waarin je de tochtstrip wilt plaatsen. Bedenk ook welk materiaal jouw deur- of raamtype het beste zal helpen. Er zijn namelijk verschillende soorten tochtstrips, zoals zelfklevende strips, borstelstrips en siliconenstrips, die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Let tot slot op de isolerende capaciteiten en duurzaamheid voor een doeltreffende tochtwering en energiezuinigheid. Leer meer over het aanpakken van tocht bij:

De populaire soorten tochtstrips van Tochtstripdeur.nl

Materiaal en duurzaamheid

Bij Tochtstripdeur.nl staat duurzaamheid en hoogwaardig materiaal hoog in het vaandel. Al onze producten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, zijn op een duurzame wijze geproduceerd en worden ook op een milieuvriendelijke wijze verzonden.

Maar welk materiaal past bij jouw behoefte? Rubber biedt stevigheid en langdurige bescherming tegen tocht en vocht, terwijl siliconen flexibiliteit en hittebestendigheid toevoegen. Schuimrubber is zacht en dempend, ideaal voor ramen en deuren. Begrijp welk materiaal het beste bij jouw specifieke behoeften past en zorg voor een optimale tochtbestrijding.

Bespaar tot 25% op je energierekening

Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot €200 per jaar besparen op hun energierekening!

Vandaag besteld, is morgen in huis

De volgende dag al beschermd tegen tocht in huis!

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen
Whatsapp met ons!