Bespaar tot wel €200 per jaar op je energierekening

Tips gasvebruik verminderen

Wil je graag je energierekening verlagen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog delen we waardevolle en praktische tips om je gasverbruik te verminderen. Door bewuste keuzes te maken in je dagelijkse routines en het toepassen van slimme energiebesparende maatregelen, kun je niet alleen kosten besparen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Ontdek met ons hoe je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken in het verminderen van je gasverbruik!

gasverbruik verminderen

10 tips gasverbruik verminderen

  1. Isoleer je woning: Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte binnenshuis blijft, waardoor je minder hoeft te stoken en dus gas bespaart.

  2. Gebruik een programmeerbare thermostaat: Met een programmeerbare thermostaat kun je de verwarming afstemmen op je dagelijkse routine en voorkom je onnodig verwarmen als je niet thuis bent.

  3. Zet de thermostaat lager: Een graadje lager kan al een groot verschil maken in je gasverbruik. Draag een extra laagje kleding binnenshuis om warm te blijven.

  4. Plaats radiatorfolie achter radiatoren: Dit reflecterende materiaal houdt de warmte vast en voorkomt dat deze naar buiten ontsnapt via de muren.

  5. Lucht regelmatig kort: Door kort maar krachtig te luchten verlies je minder warmte dan bij langdurig luchten.

  6. Gebruik een deurdranger: Zo voorkom je onnodig warmteverlies door openstaande deuren.

  7. Kook efficiënt: Gebruik de juiste pan voor de juiste kookplaat en doe het deksel op de pan om warmteverlies te beperken.

  8. Kies voor een zuinige cv-ketel: Moderne, energiezuinige cv-ketels verbruiken aanzienlijk minder gas dan oudere modellen.

  9. Isoleer je leidingen: Isoleer je warmwaterleidingen, zodat het warme water minder snel afkoelt op weg naar de kraan.

  10. Investeer in duurzame alternatieven: Overweeg de installatie van een warmtepomp of zonneboiler om je gasverbruik verder te verminderen en je huis te verduurzamen.

Gasverbruik in huis verminderen: 2 effectieve oplossingen

minder stoken

Gasverbruik verminderen met tochtstrips

Wil je je gasverbruik verminderen en energie besparen? Denk dan aan het gebruik van tochtstrips! Deze handige oplossing voorkomt ongewenste luchtstromen bij deuren en ramen, waardoor warmte binnen blijft en koude lucht buiten. Met tochtstrips geniet je van een betere isolatie in huis, wat resulteert in een lager gasverbruik en lagere energiekosten. Een kleine en doeltreffende maatregel voor een comfortabeler én duurzamer huis!

Het gemiddelde gasverbruik per gezin

Het gemiddelde gasverbruik van een gezin in Nederland hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het gezin, de isolatie van de woning, en het type verwarmingssysteem. Over het algemeen ligt het gemiddelde gasverbruik voor een gezin tussen de 1.200 en 1.800 kubieke meter per jaar. Huishoudens met een goed geïsoleerde woning en energiezuinige verwarmingssystemen verbruiken vaak minder gas. Door bewust om te gaan met energie en te investeren in energiebesparende maatregelen, kunnen gezinnen hun gasverbruik verder verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

gemiddeld gasverbruik per dag winter

De populairste tochtoplossingen van Tochtstripdeur.nl

De toekomst van gasverbruik

De toekomst van gasverbruik staat in het teken van duurzame ontwikkelingen en trends. Met de groeiende aandacht voor klimaatverandering en de overgang naar duurzame energiebronnen, wordt het gebruik van fossiele brandstoffen, waaronder gas, steeds meer in vraag gesteld.

Technologieën zoals groene waterstof, biogas en warmtepompen winnen terrein als milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele gasverwarming. Daarnaast stimuleert de overheid de verduurzaming van woningen en bedrijven met subsidies en regelingen, wat bijdraagt aan een verschuiving richting gasloze gebouwen. Hoewel gasverbruik voorlopig nog een rol speelt in de energievoorziening, is de verwachting dat duurzame alternatieven in de nabije toekomst een prominentere plaats zullen innemen, waardoor het gasverbruik verder zal afnemen.

Gasverbruik verminderen begint bij jezelf

Gedragsverandering speelt een cruciale rol in het verminderen van gasverbruik. Door bewuster om te gaan met verwarming, zoals het gebruik van een trui binnenshuis en het slimmer instellen van de thermostaat, kunnen we efficiënter verwarmen en energie besparen. Het uitschakelen van apparaten en verlichting wanneer ze niet worden gebruikt, vermindert onnodig energieverbruik. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan verwarmingsinstallaties om hun prestaties te optimaliseren. Door eenvoudige maar effectieve gedragsveranderingen toe te passen, kunnen we niet alleen ons gasverbruik verminderen, maar ook bijdragen aan een duurzamere en energiezuinige levensstijl. Lees ook onze andere blogs over bijvoorbeeld het isoleren van je voordeur, gebruik maken van een deur tochtstopper

Het verminderen van gasverbruik bij bedrijven

Voor bedrijven zijn er specifieke besparingstips die kunnen helpen bij het optimaliseren van het energiegebruik en het verminderen van gasverbruik. Het implementeren van energiezuinige verlichtingssystemen, zoals LED-verlichting, kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparingen. Ook het regelmatig onderhouden en afstellen van verwarmings- en koelsystemen zorgt voor een efficiënter energieverbruik. 

Het bewust maken van medewerkers over energiebesparende praktijken en het implementeren van slimme technologieën, zoals bewegingssensoren voor verlichting, kunnen de energie-efficiëntie verder verbeteren. Daarnaast kunnen bedrijven profiteren van subsidies en financiële voordelen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Door deze specifieke tips toe te passen, kunnen bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en hun ecologische voetafdruk verkleinen.

energie besparen in huis
Bespaar tot 25% op je energierekening

Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot 200 per jaar besparen op hun energierekening!

Vandaag besteld, is morgen in huis

De volgende dag al beschermd tegen tocht in huis!

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen
Whatsapp met ons!