Ook voor schuifdeuren zijn er perfecte oplossingen

Schuifdeur tochtstrip

Hoe maak je een schuifdeur tochtvrij?

Heb je last van tocht door je schuifdeuren? Dan is het hoog tijd om de effectiviteit van een schuifdeur tochtstrip te ontdekken. In deze blog lichten we het belang toe van tochtstrips speciaal voor schuifdeuren, en hoe je door de juiste keuze je comfort kunt verhogen en tegelijkertijd je energiekosten kunt verlagen.

Waarom een schuifdeur tochtstrip zo handig is

Schuifdeur tochtstrips zijn essentieel om veelvoorkomende problemen met tocht bij schuifdeuren aan te pakken. Deze specifieke tochtstrips voor schuifdeuren sluiten de kieren die koude lucht en geluiden van buiten doorlaten. Door het plaatsen van een schuifdeur tochtstrip verbeter je niet alleen het comfort in je huis, maar draag je ook bij aan energiebesparing. Bovendien helpen ze om storende buitengeluiden te verminderen, waardoor je een rustigere en aangenamere leefomgeving creëert. Met een tochtstrip voor schuifdeur maak je dus een slimme keuze voor zowel je portemonnee als je wooncomfort.

schuifdeur tochtstrip

Welke tochtstrip voor schuifdeur?

Tochtband 5 meter

Rubberen tochtstrips

Er zijn verschillende typen schuifdeur tochtstrips beschikbaar, elk met unieke materialen en voordelen.

Deze veelgebruikte tochtstrips, ook wel tochtband genoemd, zijn gemaakt van duurzaam rubber en bieden een uitstekende afdichting tegen tocht. Ze zijn flexibel, weerbestendig en makkelijk te installeren. Rubberen tochtstrips zijn ideaal voor schuifdeuren die frequent worden gebruikt, omdat ze bestand zijn tegen slijtage. Op zoek naar een tochtband schuifdeur? Bekijk dan ons gehele assortiment. Vaak worden deze tochtbanden ook gebruikt om om kozijnen te beschermen tegen tocht

Borstelstrips

Borstelstrips, met hun kenmerkende borstelachtige structuur, zijn bijzonder effectief in het blokkeren van stof en kleine deeltjes, naast het stoppen van tocht. Ze zijn ideaal voor schuifdeuren die blootstaan aan veel buitenlucht en stof.

schuifdeur tochtstrip
tochtoplossing schuifpui

Schuimstrips

Schuimstrips zijn een budgetvriendelijke optie en bieden een goede isolatie tegen tocht en geluid. Ze zijn eenvoudig aan te brengen, maar kunnen minder duurzaam zijn dan rubber of borstels.

Hoe plaats je een schuifdeur tochtstrip?

De installatie van een schuifdeur tochtstrip is een eenvoudig proces dat je zelf kunt uitvoeren. Volg deze stap-voor-stap handleiding om ervoor te zorgen dat je tochtstrip effectief werkt:

  1. Meten: Meet nauwkeurig de lengte van de deur waar de tochtstrip moet komen. Dit zorgt ervoor dat de strip perfect past en maximale bescherming biedt tegen tocht.
  2. Kies de juiste strip: Selecteer een tochtstrip die past bij de breedte van de kier en het type schuifdeur dat je hebt.
  3. Reinig het oppervlak: Zorg ervoor dat het oppervlak van de deur schoon en droog is voordat je de tochtstrip bevestigt. Dit verbetert de hechting.
  4. Strip op maat knippen: Knip de tochtstrip op de gemeten lengte. Gebruik een schaar of een stanleymes voor een rechte snede.
  5. Bevestiging: Als je een zelfklevende tochtstrip gebruikt, verwijder dan de beschermfolie en druk de strip stevig op de juiste plaats. Bij niet-zelfklevende strips moet je mogelijk kleine spijkers of schroeven gebruiken
  6. Controleer de plaatsing: Open en sluit de deur een paar keer om te controleren of de strip correct is geplaatst en de deur niet belemmert.
  7. Extra versterking: Indien nodig, kun je extra lijm of bevestigingsmiddelen gebruiken voor extra duurzaamheid.

De populairste tochtwering van Tochtstripdeur.nl

Hoe ontstaat tocht bij een schuifdeur?

Tocht bij schuifdeuren ontstaat vaak door kieren en spleten die in de loop der tijd kunnen ontstaan door slijtage of door het natuurlijk werken van materialen. Deze kieren laten niet alleen koude lucht binnen, maar kunnen ook warmte laten ontsnappen, wat leidt tot hogere energiekosten. Bovendien kan tocht zorgen voor een onaangenaam binnenklimaat en het binnendringen van stof en geluid van buiten. Het effectief afdichten van deze kieren met een schuifdeur tochtstrip is daarom essentieel om comfort te verhogen, energie te besparen en de algehele efficiëntie van je schuifdeur te verbeteren. Lees hier meer over tochtproblemen bij de voordeur, binnendeur, raam en de garagedeur.

Bespaar energie met goede tochtstrips

Je huis zelf beschermen tegen tocht met goede tochtoplossingen heeft directe impact op je energierekening. Wanneer koude lucht binnendringt, moet je verwarmingssysteem harder werken om de gewenste temperatuur te behouden, wat leidt tot hogere stookkosten. Diverse onderzoeken tonen aan dat het afdichten van kieren en spleten tot wel 10% op jaarlijkse verwarmingskosten kan besparen. Naast deze cijfers zijn er talloze verhalen van huiseigenaren die na het aanbrengen van tochtstrips merkten dat hun energierekening daalde. Het is een kleine investering met een groot rendement voor zowel je portemonnee als je comfort.

Bespaar tot 25% op je energierekening

Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot €200 per jaar besparen op hun energierekening!

Vandaag besteld, is morgen in huis

De volgende dag al beschermd tegen tocht in huis!

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen
Whatsapp met ons!