Bespaar tot wel €250 per jaar op je energierekening

Voordeur tochtvrij maken met deze 5 tips

Heb jij ook wel eens last van tocht in huis? Dan is de kans groot dat het grootste deel van de tocht ontstaat bij de voordeur. Een voordeur wordt na een aantal jaren namelijk steeds slechter. Vooral een voordeur van hout kan krimpen en uitzetten waardoor er steeds meer naden en kieren ontstaan. De toocht vind dan steeds makkelijker een weg jouw woning binnen wat resulteert in oncomfortabele koude lucht in huis. Maar hoe kan je het beste een voordeur tochtvrij maken?

In deze blog geven we je 5 belangrijke tips om jouw voordeur helemaal tochtvrij te maken. Na het opvolgen van deze tips zal je geen last meer hebben van tocht via de voordeur en kan je ook nog eens energiekosten besparen doordat de warme lucht minder snel uit jouw woning kan ontsnappen.

voordeur tochtvrij maken

Hoe ontstaat er tocht via de voordeur?

Een voordeur en de bijhorende kozijnen worden in de loop der tijd steeds slechter. Vooral voordeuren gemaakt van hout kunnen gaan rotten en zullen krimpen. Hierdoor ontstaan er steeds meer en grotere naden en kieren. Via deze naden en kieren kan de (koude) buitenlucht gemakkelijk zijn weg naar binnen vinden.

Hoe kan ik mijn voordeur tochtvrij maken?

Om koude tocht in huis te voorkomen, is het belangrijk om als eerste te kijken naar de mogelijkheden van de buitendeuren. De voordeur is er daar één van. Wanneer je hebt geconcludeerd dat er veel tocht binnen komt via de voordeur, is het zaak om te kijken naar de mogelijkheden om jouw voordeur tochtvrij te maken. Hieronder staan 5 handige tips voor voordeur tochtvrij maken:

5 tips om jouw voordeur tochtvrij te maken:

voordeur afstellen tegen tocht

Tip 1: voordeur afstellen om tocht te voorkomen

Het kan zijn dat jouw voordeur steeds wat schever is gaan staan. Hierdoor klemt de voordeur aan de ene zijde wellicht tegen het kozijn aan, en kan er aan de andere zijde een grote kier ontstaan. Door een voordeur er uit te halen en de bevestigingspunten opnieuw (goed afgemeten) in de kozijnen te plaatsen, is de kans groot dat een groot deel van de naden en kieren al verminderd is.

Tip 2: dek de onderzijde af met een tochtstrip

De meeste tocht ontstaat via de onderzijde van de voordeur. Het is dan ook belangrijk om deze onderzijde vooral in de herfst en winter goed af te dekken met een tochtstrip. Een tochtstrip plak je met een plakstrip tegen de deur aan. Het is belangrijk om goed af te meten hoe hoog je de tochtstrip plakt zodat deze precies tot aan de grond komt. Zo voorkom je een groot deel van de tocht via de onderzijde van de voordeur.

Extra tip: het kan handig zijn om zowel een tochtstrip aan de binnenzijde als aan de buitenzijde te plakken.

beste tochtstrip voordeur
tocht opsporen in huis raam

Tip 3: vul overgebleven naden en kieren op met tochtband

Ook na het opnieuw afstellen van een voordeur, kunnen er zich nog naden en kieren bevinden aan de zijkanten en bovenzijde van de voordeur. Door langs deze zijdes tochtband te bevestigen tegen het kozijn, zullen deze naden en kieren helemaal opgevuld worden. Er is dan geen mogelijkheid meer op tocht.

Door bovenstaande 3 tips op te volgen, zal je merken dat een voordeur tochtvrij maken makkelijker is dan dat je misschien had verwacht.

Tip 4: brievenbus checken

Een brievenbus is in veel gevallen ook een lastpost wat betreft tocht in huis. Het is belangrijk dat een brievenbus goed afsluit en er geen naden en kieren zijn. Merk je dat jouw brievenbus in jouw voordeur niet helemaal goed meer sluit, overweeg dan een nieuwe brievenbus. Ook is het belangrijk dat een brievenbus aan 2 zijdes afgesloten is en daartussen tocht werend materiaal bevat, bijvoorbeeld een boorstel.

tocht brievenbus
tochtstrip voordeur

Tip 5: overweeg isolerend glas

Sommige voordeuren bevatten glas. Afhankelijk van hoe oud jouw voordeur is, kan ook via dit glas veel koude lucht binnen komen. Ondanks dat dit geen windvlagen zullen zijn, zorgt dit wel voor koude ruimte. Wanneer jouw voordeur nog voorzien is van enkel glas, overweeg dan om meer isolerend glas erin te laten zetten, bijvoorbeeld HR++ -, of triple glas.

Voordeur tochtvrij maken met Tochtstripdeur.nl

Met bovenstaande tips zal je jouw voordeur 100% tochtvrij kunnen maken. Via tochtstripdeur.nl vind je gemakkelijk een tochtstrip voor de onderzijde van jouw voordeur, en ook tochtband voor de overige zijdes.

Tochtstrips en tochtband zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, zodat de tocht oplossende middelen goed matchen met jouw voordeur en kozijnen. Op onze producten zit altijd een handige plakstrip zodat je de producten direct goed kan bevestigen op de juiste plekken.

De populaire voordeur tochtstrips van Tochtstripdeur.nl

Voordeur 100% tochtvrij? Bekijk dan eens onze andere tips om energie te besparen in huis.

Heb je jouw voordeur tochtvrij weten te maken? Dat is al een stap in de goede richting! Maar waarom stoppen bij één maatregel als je nog meer energie kunt besparen? Ontdek onze andere handige tips om jouw huis nog energiezuiniger te maken. We hebben een reeks simpele en betaalbare oplossingen die je direct kunt toepassen om tocht op alle plekken te voorkomen. Of het nu gaat om het isoleren van ramen en het dichten van kieren, of het optimaliseren van de thermostaat, onze tips zijn gemakkelijk uitvoerbaar en vragen geen hoge kosten. Lees de bespaartips hier en zet vandaag de volgende stap naar een energiezuiniger en comfortabeler huis. Lees de bespaartips hier.

Bespaar tot 25% op je energierekening

Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot €200 per jaar besparen op hun energierekening!

Vandaag besteld, is morgen in huis

De volgende dag al beschermd tegen tocht in huis!

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen
Whatsapp met ons!