Bespaar tot wel €200 per jaar op je energierekening

Voordeur isoleren tegen tocht

Hoe kan ik het beste mijn voordeur isoleren tegen tocht? Dit is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Elk huis, oud of nieuw, heeft wel te maken met tocht. De voordeur is een plek waar bij veel huizen vaak veel tocht vandaan komt. Buitendeuren zijn namelijk erg vatbaar voor het binnenkomen van koude lucht. Wanneer de winter eenmaal begint en het buiten koud begint te worden, wil je je geen zorgen hoeven maken over de tocht die van buiten naar binnen komt. Wij geven je in deze blog een aantal tips om jouw voordeur te isoleren tegen tocht.

de voordeur isoleren tegen tocht

Voordeur isoleren tegen tocht met de juiste tochtstrip

Wil je jouw voordeur isoleren tegen kou en geluid? Dan is een tochtstrip voordeur een eenvoudige maar effectieve oplossing. Wanneer je een tochtstrip plaatst, voorkom je dat er koude lucht het huis binnenkomt. Dicht de naden en kieren bij jouw voordeur met tochtstrips en tochtbanden en je zult merken dat er direct minder tocht het huis binnenkomt.

Wanneer je jouw voordeur gaat isoleren tegen tocht, dan adviseren wij om tochtstrips te gebruiken die zijn gemaakt van flexibel materiaal en met een zelfklevende strip. Dit zijn kwalitatief goede strips en je kunt ze voor alle soorten deuren gebruiken. De tochtstrip kan worden aangebracht aan de onderkant van de voordeur. In de meeste gevallen komt de koude lucht namelijk aan de onderkant van de voor- of achterdeur naar binnen. Een makkelijke manier is dan ook om een tochtstrip, ook wel deurveger, te plaatsen aan de onderkant van de deur. Dit zal helpen bij het extra isoleren van de voordeur tegen tocht en geluid. Ze zijn beschikbaar in de volgende kleuren:

Tips bij zelf je voordeur isoleren tegen tocht

voordeur isoleren raamfolie

Voordeur isoleren met raamfolie

Een andere mogelijkheid om je voordeur te isoleren tegen tocht, is door gebruik te maken van raamfolie. Allereerst is het natuurlijk verstandig om te zorgen dat jouw voordeur dubbel glas heeft. Veruit de meeste buitendeuren zijn afgewerkt met isolatieglas. Wanneer een deel van jouw voordeur bestaat uit glas/raam, dan kun je het raam isoleren met raamfolie. Raamfolie werkt uitstekend bij het isoleren tijdens de koudere dagen.

Ramen en deuren afkitten

Tot slot zou je ook aan de slag kunnen gaan met het kitten van de ramen en kozijnen. In dit geval is het dichtkitten de beste oplossing. Na het plaatsen van de deuren en ramen worden deze natuurlijk afgekit. Na verloop van tijd kan het zijn dat dit overgedaan moet worden. Zo kun je het aanpakken: Start allereerst met het schoonmaken van de randen. Zorg dat ze volledig stofvrij zijn. Wanneer de randen schoon zijn kun je de kitspuit klaarmaken voor gebruik. Spuit hierna nauwkeurig een lijn langs de voegen van de deur, duw aan met je vinger en strijk de kit goed glad. Laat de kit drogen en na een paar uur is alles klaar.

deur afkitten

De populaire voordeur tochtstrips van Tochtstripdeur.nl

Voordeur isoleren tegen tocht gelukt? Bekijk dan eens onze andere tips om energie te besparen in huis.

Heb je jouw voordeur geïsoleerd tegen de tocht? Dat is al een stap in de goede richting! Maar waarom stoppen bij één maatregel als je nog meer energie kunt besparen? Ontdek onze andere handige tips om jouw huis nog energiezuiniger te maken. We hebben een reeks simpele en betaalbare oplossingen die je direct kunt toepassen. Of het nu gaat om het isoleren van ramen en het dichten van kieren, tot het optimaliseren van de thermostaat, onze tips zijn gemakkelijk uitvoerbaar en vragen geen hoge kosten. Lees de bespaartips hier en zet vandaag de volgende stap naar een energiezuiniger en comfortabeler huis. Lees de bespaartips hier.

Bespaar tot 25% op je energierekening

Een gemiddeld huishouden kan met goede tochtweringen wel tot 200 per jaar besparen op hun energierekening!

Vandaag besteld, is morgen in huis

De volgende dag al beschermd tegen tocht in huis!

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen
Whatsapp met ons!